Papryka roczna – Capsicum annuum
Poprzednie
Następne
Papryka roczna – Capsicum annuum.
Popularniejsza pod nazwą papryczka chilli, jest dość popularną rośliną, nadającą pikanterii potrawom. Spożywana jest praktycznie na każdym stopniu dojrzałości. Charakteryzująca się zabarwieniem od ciemnej zieleni, przez żółty, pomarańczowy, czerwony po ciemnoczerwony lub fioletowy. Im owoce są mniejsze i ciemniejsze, tym są bardziej ostre.
Ostry smak zawdzięczają kapsaicynie. Jeśli nie przesadzimy z ilością dodanych papryczek do potrawy, możemy się cieszyć wieloma prozdrowotnymi korzyściami. W szczególności witaminą C i beta-karotenem. Wspomaga trawienie, apetyt oraz niektórzy uważają, że działa jak afrodyzjak. Jeśli jednak przesadzimy z jej konsumpcją, możemy sobie podrażnić żołądek i drogi moczowe.
- Najlepsze suplementy na zwiększenie odporności
- Zdrowe zamienniki niezdrowych produktów
- Naturalne produkty do pielęgnacji domu
- Wysokiej jakości naturalne preparaty
- Produkty bezglutenowe
- Wartościowa żywność
- Marka spożywcza Anny Lewandowskiej
- BIO produkty wysokiej jakości
- Ekologiczne oleje, przyprawy, makarony, miody i in.
- Darmowa dostawa przy zamówieniach za min. 150 zł






Foods by Ann_750x200(1)
Foods by Ann_750x200(3)
Foods by Ann_750x200(4)
Foods by Ann_750x200(5)
Foods by Ann_750x200(6)
Foods by Ann - Promocja Zestaw Summer Skin + Levann Beauty(7)

- Ponad 12 tysięcy produktów
- Naturalne kosmetyki, akcesoria do domu czy dla zwierząt
- Najwyższej jakości produkty