Zielony Jęczmień - Pola w Turyngii

Pole jęczmienia - (22-05-2015)

Zielony Jęczmień - Schleswig-Holstein, Niemcy - (06-06-2013)

Zielony Jęczmień - Nadrenia Północna-Westfalia, Niemcy

Pole w wiosce Dernekamp - (27-05-2018)

Zielony Jęczmień - W pobliżu Deensen, Naturpark Solling-Vogler, Niemcy

Zielony Jęczmień – Uprawiany jako pierwsza na świecie słodka trawa

Zielony Jęczmień – Dowody konsumpcji zielonych pędów jęczmienia można znaleźć już w okresie 7000 lat temu. Uprawiany jako pierwsza na świecie słodka trawa. Najczęściej spożywany w formie napoju. Jego efekty są naprawdę cudowne. Jest bogatym źródłem witamin (A, B1, B2, B3, B6, C, E, K) i minerałów. Takich jak cynk, żelazo, wapń, ale także magnez, fosfor i potas. Zawiera również przeciwutleniacze i niezbędne aminokwasy. Dostarcza organizmowi cenny błonnik.

Jest jednym z detoksykujących pokarmów, który wzmacnia naszą odporność i zwalcza infekcje. Ze względu na zawartość chlorofilu, witaminy B, żelaza i fikocyjaniny wspomaga wzrost szpiku kostnego oraz produkcję białych i czerwonych krwinek. Sok jęczmienny zawiera 4 razy więcej wapnia niż mleko, 22 razy więcej żelaza niż szpinak i tyle białka, co dobry stek. Ponadto jęczmień przywraca środowisko alkaliczne i usuwa zakwaszenie. Które jest uważane za główną przyczynę chorób cywilizacyjnych i osłabionego układu odpornościowego.

Dodaj komentarz