Jagody Goji - (27-12-2008)

Łuskane nasiona konopi i Goji - (19-12-2015)

Jagody Goji - Suszony kolcowój chiński

Jagody Goji - Lycium-barbarum

Jagody Goji - (06-06-2017)

Lycium barbarum

Jagody Goji - (27-10-2017)

Wolfberries - Zhongning-County-Ningxia-China

Jagody Goji – Mają bardzo niską kaloryczność

Jagody Goji – Mają bardzo niską kaloryczność. Ich główną zaletą jest duża ilość witaminy C i błonnika. Owoce goji lub kolcowoju chińskiego pochodzą z Chin. Gdzie są wykorzystywane już od wielu lat, ze względu na ich działanie lecznicze. Mają jasnoczerwony kolor i spiczasty kształt, przypominający większe rodzynki. W smaku przypominają coś między żurawiną, wiśnią i dziką różą. Są bardzo cennym źródłem składników odżywczych, zawierają dużo aminokwasów, dziesiątki minerałów oraz witamin. Dzięki tym substancjom jagody goji mają znaczące działanie przeciwutleniające.

Główną zaletą tych owoców jest duża ilość witaminy C i błonnika. Jednocześnie mają niską kaloryczność i są naturalnym źródłem żelaza i witaminy A. Nabierają czerwony kolor dzięki dużej zawartości beta-karotenu. Ta żywność ma korzystny wpływ na wątrobę i obniża też poziom cukru we krwi. Wykazano także, że zwiększa apetyt seksualny. Stosowana również w produkcji kosmetyków naturalnych.

Dodaj komentarz